KÖPA EN GREIS VALP

För mig är det absolut viktigaste att mina valpar kommer till ett hem med mycket kärlek, omtanke och aktivering. Trots att många köpare vallar har jag valt att inte kräva av alla mina valpköpare att de måste valla med sin hund. De som köpt hund för att träna, tävla och vara aktiva tillsammans provar ofta flera aktiviteter tills de hittar något som fungerar bra och de som inte vallar brukar ofta bli sugen på att prova och lära sig att valla. Jag vill att hundarna ska få jobba och använda både kropp och knopp. Jag säljer inte Border Collies som ren sällskapshund.

Jag lovar aldrig ut några valpar innan kullen är född och jag har ingen kösystem. Man får höra av sig och lämna sitt intresse och därefter tar jag mig rättigheten att para ihop vad jag anser är rätt hem till rätt valp. Jag följer SKK och SVAKS avtal och rekommendationer samt meriterar, DNA testar och HD/ED röntgar mina hundar.


KRAV FRÅN MIG

Du som valpköpare ställer såklart krav på och har förväntningar på din uppfödare, på den valp du köper och även jag ställer vissa krav på dig som valpköpare. 

Genom att köpa valp av mig godkänner du följande:

  • Att ansvara för att valpen/hunden får den omsorg, kärlek, uppfostran, aktivering och vård den behöver för att må bra.
  • Att följa mina grundläggande foder & aktiverings rekommendationer under hundens första levnadsår.
  • Att HD samt ED röntga mellan 15-18 månaders ålder.
  • Att meddela mig om någon ärftlig sjukdom skulle uppkomma.

BESÖK, VALPVAL, NAMN & LEVERANS

Efter valpning och att jag ser att allting är bra med dom små så börjar jag att gå igenom alla intresseanmälningar och väljer ut de kandidater som jag tror kommer passa denna kull bäst.  Dessa får sedan komma på besök från att valpar har blivit 4 veckor gamla men ofta så väljer folk att komma när valparna är runt 5 – 6 veckor då det mer fart på dem.

Som valpköpare hos mig får ni välja eran valps namn själv.
Dock har jag några krav/önskemål:

  • Jag följer inget tema eller bokstavsordning på mina kullar så namnval är mer öppet efter eget tycke.
  • Den ska dock heta lika i stamtavlan som den kommer att kallas för. 
  • Den ska ha ett lätt och bra arbetsnamn som inte är allt för långt och ingen dubbel namn.
  • Den får inte ha några punkter, bindestreck eller liknade.
  • Den får inte ha någon annans kennel/företags namn eller liknande förkortningar med namnet.

Valparna leveras tidigast samma dag de blir 8 veckor gamla och beroende på vilken dag jag får veterinär besiktningsdag så måste hämtning ske inom 7 dagar från besiktningsdagen. 


VALP PRIS & BETALNING

Jag tycker att Border Collie är hundarnas Rolls-Royce och de kräver en hel del utbildning för att klara vallhunds provet, HD röntgen, ögonlysning och en del gentester innan de kan avla. Ofta har de dessutom höga meriter eller arbets erfarenhet. Jag gör ett seriöst arbete med att föda upp valparna så att de är så förberedda som möjligt för att flytta till sina nya hem. Med hänsyn till ovanstående är mitt pris för en valp mycket överkomligt och ofta långt under många rena sällskapshundars pris som inte heller har krav på arbetsprov innan avel.
Kennel Greis Working är ett företag och har momsplikt!
Mina grund valp pris är 12 800 + 3200 (moms) = 16 000 skr
Om det blir någon vinst på kullen så betalar jag även inkomstskatt.


EXPORT

Jag har exporterat en del valpar och jag hjälper gärna er att fixa det extra papper och veterinär besök som behövs för just erat land till självkostnadspris. Vid långa resor samt med flyg ser jag gärna att mins 2 valpar exporteras till samma land så de kan dela bur och får trygghet av varandra. Så prata gärna ihop dig med en vän och köp valp samtidigt!