KÖPA EN GREIS VALP

För mig är det absolut viktigaste att mina valpar kommer till ett hem med mycket kärlek, omtanke och aktivering. Jag har valt att inte kräva att mina valpköpare måste valla med sina hund. Jag vill dock att hundarna ska få jobba och använda både kropp och knopp sen inom vilken sport/aktivitet det är har mindre betydelse för mig. De som köpt hund för att träna, tävla och vara aktiva tillsammans oavsett sport/aktivitet är det hem jag söker till mina valpar.

Jag lovar aldrig ut några valpar innan kullen är född och jag har inget kösystem. Man får höra av sig och lämna sitt intresse och därefter tar jag mig rättigheten att välja vad jag anser är rätt hem till mina valpar. Jag följer SKK och SVAKS avtal och rekommendationer samt meriterar, DNA testar och HD/ED röntgar mina hundar.


KRAV FRÅN MIG

Du som valpköpare ställer såklart krav på och har förväntningar på din uppfödare, på den valp du köper och även jag ställer vissa krav på dig som valpköpare.

Genom att köpa valp av mig godkänner du följande:

 • Att ansvara för att valpen/hunden får den omsorg, kärlek, uppfostran, aktivering och vård den behöver för att må bra.
 • Att HD samt ED röntga mellan 15 – 18 månaders ålder.
 • Att meddela mig om någon ärftlig sjukdom skulle uppkomma.

BESÖK, NAMN & LEVERANS

Efter valpning och att jag ser att allting är bra med dom små så börjar jag att gå igenom alla intresseanmälningar och väljer ut de kandidater som jag tror kommer passa denna kull bäst och börjar därmed att tinga bort valparna. Valpköparna får sedan komma på besök från att valpar har blivit 4 veckor gamla men ofta så väljer folk att komma när valparna är runt 5 – 6 veckor då det mer fart på dem. Jag kräver inte att min valpköpare kommer på besök då jag vet att många har svårt att få till det med långa resor. Jag försöker därför alltid att lägga ut mycket bilder och filmer så dom kan följa valparnas utveckling hemmifrån.

Som valpköpare hos mig får ni välja eran valps namn själv.
Dock har jag några krav ang. detta:
Klicka här för att komma till namnlista på alla redan tagna namn

 • Alla mina uppfödningar kommer alltid ha kennelprefixet Greis Working före sina namn.
 • Jag följer inget tema eller bokstavsordning på mina kullar så namnval är mer öppet efter eget tycke.
 • Den ska dock heta lika i stamtavlan som den kommer att kallas för. 
 • Den ska ha ett lätt och bra arbetsnamn som inte är allt för långt och ingen dubbel namn.
 • Den får inte ha några punkter, bindestreck eller liknade.
 • Den får inte ha någon annans kennel/företags namn eller liknande förkortningar med namnet.
 • Den får heta lika som någon annan ur tidigare kullar, testa dock om du kan ändra stavning eller likande först för att få en åtskillnad. Annars är det okej med samma.
 • Två ur samma kull få dock inte heta/stvas lika.

Valparna leveras tidigast samma dag de blir 8 veckor gamla och beroende på vilken dag jag får veterinär besiktningsdag så måste hämtning ske inom 7 dagar från besiktningsdagen. 


VALP PRIS & BETALNING

Vid bokning/tingning av valp betalas en handpenning på 15 % av köpesumman.
Resterade betala vi leverans när valpar är 8 veckor gammal. 

Jag avlar på godkända vallhundar som är HD/ED röntgade, ögonlysta och DNA testade.
Ofta har de dessutom mycket höga meriter eller arbetserfarenhet.

Jag gör ett seriöst arbete med att föda upp valparna så att de är så förberedda som möjligt för att flytta till sina nya hem. Med hänsyn till ovanstående är mitt pris för en valp mycket överkomligt och ofta långt under många rena sällskapshundars pris som inte heller har krav på arbetsprov innan avel.


EXPORT

Jag har exporterat en del valpar och jag hjälper gärna er att fixa det extra papper och veterinär besök som behövs för just erat land till självkostnadspris.