KÖPA EN GREIS VALP

Under sidan planerade kullar uppdaterar jag alltid och lägger ut vilken/vilka tikar jag planera att para och när det beräknas att ske. Val av hane publicerar jag inte förrän tiken är parad utifall det händer något oförutsett och det blir en annan hane tex. Men så fort tiken är parad kommer jag lägga ut information om det och samtidigt öppna upp ett formulär för intresseanmälan av valpköp ur den kullen.
Så håll utkik under planerade kullar om du är intresserad av valp!
 
Jag lovar aldrig ut några valpar innan kullen är född och jag har inget kösystem.
Alla får lämna in intresseanmälan av valpköp via formuläret under den planerad kullen och därefter tar jag mig rättigheten att välja vad jag anser är rätt hem till valparna.
 
Jag säljer INTE valpar enbart som aktiva familjehundar. Utan det ska komma till hem där valpköparna aktivt vill tävla inom hundsport, Jag ser också helst att man har tidigare erfarenhet av detta. Sen tar jag föregivet att de dessutom får en massa kärlek, omsorg, aktivering och den respekt de behöver för att ha ett bra liv. 

Många Greis Working hundar har fina framgångar inom Agility, Lydnad, Bruks, Rallylydnad, Vallning, Drag m.m. Så letar du efter en ny stjärna att storma tävlingsbanorna med så tycker jag du ska lämna in en intresseanmälan på kommande valpkull.
 
Jag har valt att inte kräva att mina valpköpare måste valla med sin hund, utan det går bra att enbart hålla på med annan sport, även om jag tycker det är roligt om det får valla.


Jag följer SKK och SVAKS avtal och rekommendationer samt Meriterar, DNA testar, Ögonlyser och HD/ED röntgar mina hundar.


KRAV FRÅN MIG

Du som valpköpare ställer såklart krav och har förväntningar på din uppfödare och på den valp du köper och även jag ställer vissa krav på dig som valpköpare.

Genom att köpa valp av mig godkänner du att göra följande:

 • Att ansvara för att valpen/hunden får den omsorg, kärlek, uppfostran, aktivering och vård den behöver för att må bra hela livet.
 • Att HD & ED röntga mellan 12 – 15 månaders ålder.
 • Att metalbeskriver din hund antingen via BPH eller MH.
 • Att meddela mig om någon ärftlig sjukdom skulle uppkomma.

   


TINGNING, BESÖK, NAMN & LEVERANS

Efter valpning och att jag ser att allting är bra med dom små så börjar jag att gå igenom alla intresseanmälningar och väljer ut de kandidater som jag tror kommer passa kullen bäst och börjar därmed att erbjuda / tinga bort valparna. Man har 48 timmar på sig att från att jag mailar med att svara om man vill ting valp eller inte. Detta pga. att jag alltid står med många intresserade som väntar på besked. Har man inte svara efter 48 tim så går jag vidare, så håll utkik på mailen/skräpposten när du ser att valpar har födda.

Valpköparna får sedan komma på besök från att valpar har blivit 4 veckor gamla men ofta så väljer folk att komma när valparna är runt 5 – 6 veckor då det mer fart på dem. Jag kräver inte att min valpköpare kommer på besök då jag vet att många har svårt att få till det med långa resor. Jag försöker därför alltid att lägga ut mycket bilder och filmer så dom kan följa valparnas utveckling hemmifrån.

Som valpköpare hos mig får ni välja eran valps namn själv.
Dock har jag några krav ang. detta:
Klicka här för att komma till namnlista på alla redan tagna namn

 • Alla mina uppfödningar kommer alltid ha kennelprefixet Greis Working före sina namn.
 • Jag följer inget tema eller bokstavsordning på mina kullar så namnval är mer öppet efter eget tycke.
 • Den ska dock heta lika i stamtavlan som den kommer att kallas för. 
 • Den ska ha ett lätt och bra arbetsnamn som inte är allt för långt och ingen dubbel namn.
 • Den får inte ha några punkter, bindestreck eller liknade.
 • Den får inte ha någon annans kennel/företags namn eller liknande förkortningar med namnet.
 • Den får heta lika som någon annan ur tidigare kullar, testa dock om du kan ändra stavning eller likande först för att få en åtskillnad. Annars är det okej med samma.
 • Två ur samma kull få dock inte heta/stavas lika.

När valparna leveras uppfyller de SKKs regler och krav.
Dom är SKK registrerade, veterinärbesiktade, id-märkta med chip, vaccinerad, avmaskad och dolda fel försäkrade.
 Beroende på vilken dag valparna är födda och när jag får veterinär besiktningsdag så måste hämtning ske på bestämt datum som medelas vid tingning.


VALP PRIS & BETALNING

Vid bokning/tingning av valp betalas en handpenning på 15 % av köpesumman.
Resterade betala vi leverans när valpar är 8 veckor gammal. 

Jag avlar på godkända vallhundar som är HD/ED röntgade, ögonlysta och DNA testade.
Ofta har de dessutom mycket höga meriter eller arbetserfarenhet.

Jag gör ett seriöst arbete med att föda upp valparna så att de är så förberedda som möjligt för att flytta till sina nya hem. Med hänsyn till ovanstående är mitt pris för en valp mycket överkomligt och ofta långt under många rena sällskapshundars pris som inte heller har krav på arbetsprov innan avel.


EXPORT

Jag har exporterat en del valpar och jag hjälper er att fixa det extra papper och veterinär besök som behövs för just erat land till självkostnadspris. Det är dock inte säkert att jag kan ha valpen kvar längre än 8 veckor så detta lär kontrolleras först.