FLOW ÄR PARAD MED SPROUT

VALPAR VÄNATS V.30

NYHET – 26/6
FLOW SER DRÄKTIG UT


OM FLOW

Flow är en ganska liten tik av sport modell på sina 45,5 cm och 12 kg.
Hon är en väldigt sociala hund som anser att hon själv är jordens mittpunkt och att alla är här för hennes skull. När det kommer till träning/tävling är hon en riktig allround hund som jobbar med alla och inom allt. Under den tiden jag hade Flow så vallade vi får och ankor samt körde en del lydnad och viltspår. Därefter lånade jag ut henne till Elina för att Flow skulle få testa på livet som agility hund och efter det har hon även fått testa på rallylydnad med Anna-Lena.

Och allt verka vara lika roligt enligt Flow och henne tävlingsmeriter är
★ 9:e plats IK-2 (Vallning)
★ 1:a pris IK-1 (Vallning)
★ GK VALLH PR
★ Uppfl. Lydnadsklass 1
★ LD Startklass
★ 1x pinne Agility hoppklass 1
 2x kvalificerade resultat Rallylydnad nybörjarklass

Flow har en tydlig på och av knapp och när det inte tränas så lever hon ett vanligt familjeliv hos sin fodervärd tillsammans med både barn, katt och kanin samt är med på kontoret/ fikarummet och charmar folk under arbetsdagarna.

Flow har 2 kullar sedan tidigare och har lämnat sociala, arbertsglada avkommor med mycket motor.
Hon har inte lämnat något falla utav EP eller OCD. 

Flow har HD B/B & ED 0/0 samt är ögonlyst UA och DNA testad fri/normal för CEA, CL & IGS.


OM SPROUT

Sprout bor Skottland och ägs av Mosse Magnusson men står nu i Sverige för avel och därför jag har fått möjlighet att använda honom.

Det här är Mosses ord om Sprout

Sprout är en av mina 2 open hundar (högsta klassen där i vallningen)
Han har tävlat på 2 National (Skotska mästerskapet) och vunnit en hel del Open tävlingar och placerad top 6 på ännu flera.

Men framför allt är han en fantastisk arbetshund. Vi lammar 700 tackor där han är otroligt bra på att fånga tackor som behöver hanteras, stark när alla lamm o tackor ska flyttas, samla djur på hillen där han måste jobba helt på egen hand, trycka in lamm i hanteringen osv.

Han är en otroligt cool hund, mycket social, helt lugn i alla lägen.

Många bra avkommor efter honom här i Skottland, finns några i Sverige med (tex Midderry Frank – HD: A eller Midderry Sam – HD: B)

Sprout är DNA normal på CEA, ögonspeglad ua förstås, HD röntgad 14, vilket motsvarar B ( 1-12 är A, 13-22 är B )

Alex ord om Sprout (hon som har honom nu i Sverige)

Sprout är otroligt enkel hund att ha i flocken, flyter in utan några problem, jag har ju blandat tikar och hannar hemma samt nya raser som jag passar emellanåt. Inga konstigheter där.

Han hälsar på alla som kommer hit och är otroligt trevlig socialt, inga konstiga beteenden i rastgården och alla kan hantera honom. Barnen i familjen har utan problem hanterat honom och han älskar uppmärksamheten. Lugn inne, även om han är lite fundersam (men snäll) mot katterna  Ont om sådana i Skottland tydligen)

Upplever honom som väldigt cool, tänker innan han gör. Han har vallat för mig utan problem och jag har kunnat använda han precis som mina egna från dag ett. Han hjälpt till med både jobb inne samt förflyttningar mellan gårdar. Nada problemas där heller.

Mina tackor hemma har ett bra drag och hunden måste vara i kontakt med dom hela tiden annars går dom tillbaka hem, Sprout har inga problem att flytta dom.

Varit med mig inne i stan, älskar att åka bil och springa med fyrhjulingen.

Sprout har en del kullar men inga kända fall utan EP eller OCD hos avkommor eller släktingar. 

Film på Sprout finns här