MOMENT 1: FRÄMMANDE PERSOM

Här följer New med och låter främmande människor hantera henne men dom har inget speciellt värde för henne och speciellt inte när jag finns med.
(Till vardags låter vi inte våra hundar gå fram till andra människor för att hälsa och lika så när folk kommer hem till oss så vill vi att dom ska gå undan och)


MOMENT 2: FÖREMÅLSLEK

När det kom till föremålsleken så springer New ut och hämtar sin leksak och kommer med den till mig för att leka men hon vill inte leka med annan människa och inte med annans leksak. (Och åter igen så är det vardagen som speglas, hon är tränad att det bara är hon och jag och att alla andra som leker och håller på är bara en störning som man ska ignoreras. Sen är New lite känslig med nya föremål och hon skulle ha behövt få lite uppmuntran med den nya leksaken men nu får man inte göra så men annars är jag ganska säker på att hon även skulle lekt med den)


MOMENT 3: MATINTRESSE

Här kan kan verkligen tycka att resultatet inte stämmer in på New men jag förstår precis varför hon fick en 1:a på det. (I vardags är New en riktig matglad hund och hon äter precis allt och mat betyder väldigt mycket för henne och hon skulle göra allt för en gobit eller en torr matkula (det spelar inte någon stor roll vad som erbjuds) vilket gör henne väldigt lätt tränad med godis men hon får absolut inte försöka ta godis/mat själv utan tillåtelse och absolut inte ur en burk. Så på BPH:t tar hon glatt de korvar som ligger öppna men sen när hon nosar och ser att den andra ligger i stängda burkar så släpper hon det och försöker inte ta dem vilket jag tycker är jätte duktigt av henne. Men att hon inte är så energisk och matintresserad stämmer inte in så bra på henne)